Marketing voor Kappers, dé marketing werk- en leeromgeving voor kapperszaken.

Wij hebben als doel om alle marketingonderwerpen, -diensten en -producten die interessant zijn voor kappers samen te brengen op één platform. Hierdoor zal je zelf niet meer op zoek hoeven te gaan naar marketingexperts en/of -informatie en hou je meer tijd over voor je kapsalon. Dit kunnen onze eigen diensten of producten zijn maar ook van derden.

Elke week versturen wij onze leden een marketingplanning met instructies en visuals van de downloadpagina waarmee we (al het) werk uit handen nemen.

Wat kun je verwachten?

Op dit moment bestaat ons platform uit inspirerende artikelen, online en offline downloads, een marketingkalender en workshops. Een op maat gemaakte ervaring, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren. Wanneer jij ergens behoefte aan hebt waar de andere leden ook wat aan hebben; dan gaan wij daar mee aan de slag.

Daarnaast zijn we hard aan het uitbreiden en ontwikkelen we momenteel een Acadamy en een eigen CMS voor kapperswebsites.

120
Leden
2800
Nieuwsbrief abonnees
600
Downloads

Het achtergrondverhaal

Marketing voor Kappers is een initiatief dat begin juli 2017 online is gekomen. Het platform is een spin off van Marketing voor Schoonheidssalons. Dit platform is opgericht door Hans Oorschot en overgenomen door UP Dienstverlening in Maart 2016. Hierop is UP Dienstverlening de diensten gaan uitbreiden om steeds completer te worden. Al snel bleek dat er onder de kappers een enorme behoefte was aan een vergelijkbaar platform. Begin 2017 is de knoop doorgehakt en is in samenwerking met verschillende kappers het platform www.marketingvoorkappers.nl geïnitieerd.

Marketing voor Kappers heeft als doel hét marketingplatform te worden voor kappers. Dit willen wij doen door eigen initiatieven en die van derden samen te brengen op één platform. We staan nog aan het begin van waar wij naartoe willen. Namelijk alle marketingtools, -kennis en -content samen te voegen op één platform. Daar zijn wij echter nog niet. Stap voor stap breiden wij onze diensten uit.

Onze toekomstplannen

Naast de huidige downloads, workshops, artikelen en kalender willen wij nieuwe diensten gaan aanbieden. In 2018 zijn wij van plan op een eigen CMS te lanceren wat speciaal is ontwikkeld voor kapperszaken. Van hieruit gaan wij doorontwikkelen en hopen wij een eigen CRM te ontwikkelen, een nieuwsbrief module, een social media managers, een studio om downloads te bewerken en nog enkele andere tools waar wij op dit moment nog niets over kunnen zeggen. Uiteindelijk willen wij een systeem te creëren waar je na inloggen al je marketing en content kan beheren.

Het team

Momenteel bestaat ons team uit vier collega’s. Namelijk Rob, Ferre, Arjen en Niels. Rob is onze oude rot in het vak en dient al strategisch adviseur. Ferre is ontwerper en webdeveloper en kan alles maken wat je maar bedenkt. Arjen is marketeer en de creatieve brein van het stel. Als laatste hebben we Niels die het commerciële gezicht is van Marketing voor Kappers.